La Barraca
La Barraca vzw
   
 
 Home    La Barraca     Productions     Press     Concerts     Links     Contact   
   
   > video <    view this page in another language :  NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH  
  
foto
  
Luisa Muñoz
  
   

... is een Flamencozangeres met gitano-roots, geboren in Montpellier (Frankrijk). Ze heeft een artistiek CV én stamboom dat kan tellen: ze behoort tot "Los Montoya", één van de Flamencofamilie’s die het grootst aantal professionele muzikanten heeft geschonken aan de wereld van flamenco. Bijvoorbeeld haar tante Antonia "La Negra" of haar nichten Lole en Angelita Montoya.

Hoewel ze in Frankrijk is geboren, verhuist ze al op jonge leeftijd naar Malaga om er het gezelschap van de danser Antonio de Verónica te vervoegen. Ze komt snel in de belangstelling van de belangrijkste lokale Flamencoclubs (P.F. "Juan Breva", P.F. "El Piyayo" ...) en krijgt erkenning in de hele provincie, met concerten in de belangrijkste Peñas, tablaos en festivals van Malaga tot gevolg.

Ze is een artieste met een uitgebreid en veelzijdig repertoire, met karakteristieke eigenschappen en kwaliteiten voor zowel zang als dans. Ze beheerst de feestelijke Flamencostijlen volledig, maar blijft ook overeind bij de meer veeleisende stijlen, of het nu Cante Libre is zoals malagueña of taranta, of ritmische stijlen zoals bulería.
Dankzij haar familiewortels als basis, met daarbovenop veel studie en toewijding, is zij aanzienlijk geëvolueerd, waardoor zij nu al beschikt over een uitgebreide repertoire let liedjes en stijlen die ons meenemen naar de gouden tijden van flamenco.

Zij heeft het podium gedeeld met artiesten zoals: `La Cañeta de Málaga´, José de la Tomasa, Tomasa Guerrero` La Macanita´, Pepito Vargas,` El Remache´, `Canela de San Roque´, Mari Peña of Carmen Ledesma, o.a.
Enkele van haar belangrijkse referenties:
- de show `Raíces´ van de laatste Biënnale` Málaga en Flamenco´, samen met Paco Cepero, Mari Peña en Manuel Molina in het Auditorium` La Paloma´ in Benalmádena (Málaga).
- het festival 'Milano Flamenco' in Italië,
- het Flamenco-festival van Nimes (Frankrijk),
- Flamenco-festival van Rincón de la Victoria (Málaga),
- de cyclus 'Flamenco BBK' in Bilbao.

   
  
foto