La Barraca
La Barraca vzw
 Home   La Barraca   Artists - Styles - Concepts   Video   Concerts   Contact   Press   Links 
View this page in another language : FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH  
 
La Tremendita
 
video  VIDEO (flash)
 La Tremendita 
 
audio  AUDIO (mp3)
 Martinete
 Malagueñas
 Peteneras
 
REFERENCES
 La Tremendita
 
EXTRA INFO
 De Volkskrant : 24-1-2006 
 
WEBLINKS
 deFlamenco.com
 sonakay 
 La Tremendita
 
La Tremendita
La Tremendita
 
La Tremendita, Sevilla (1984), is één van de belangrijkste vertegenwoordigers van een opmerkelijke nieuwe generatie Flamenquitos.
Het behalen van de “Premio Manolo Caracol” op het zeer prestigieuze “Concurso Nacional de Arte Flamenco” in Córdoba was al een erg belangrijk mijlpaal op de weg naar een grootse carrière.

Dat Rosario Guerrero Hernández of te Rosario “La Tremendita” in de Flamencowereld is beland, mag geen verrassing heten : ze werd geboren in de legendarische zigeunerwijk Triana in de schoot van een familie van flamencomuzikanten.

Van kleinsaf aan is ze omgeven door Arte en Compás. Haar overgrootmoeder : “La Gandinga de Triana” was al een beroemde Saetera en van in haar prille kindertijd begeleid ze al haar vader, de temperamentvolle Flamencozanger “El Tremendo” , bij wie ze de ideale leermeester vond. Haar eerste solo-optreden, in Triana dan nog, dateert van 1989.
Reeds als tiener deelde ze de affiche met de grootste namen uit de Cante, zoals Jose de la Tomasa, Chano Lobato, Sara Baras en vele anderen.

La Tremendita is één van die jonge Flamencomuzikanten die innoverend bezig is, maar die nooit de wortels en de “pureza” uit het oog verliest.
Net als andere talentvolle generatiegenoten als ondermeer Laura Vital, probeert ze door grondige studie van muzikale structuren en door eigen compositie’s een heel persoonlijke stempel te drukken op haar werk.

Dit opmerkelijk jong Flamencotalent komt voor het eerst, voor een beperkte reeks Recitales naar het noorden.

Dé gelegenheid voor elke aficionado om getuige te zijn van de eerste internationale pasjes van een jonge zangeres die aan het begin staat van een grote internationale carrière.