La Barraca
La Barraca vzw
   
 
 Home    La Barraca     Productions     Press     Concerts     Links     Contact   
   
  view this page in another language :  NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH  
   
Rafael Campallo
   
   
   
   
   
Rafael Campallo
    

   

Rafael Campallo geldt als één van de belangrijkste, meest prominente dansers binnen het hele Flamencogenre.

Toen hij pas elf jaar was, begon hij zijn studies met José Galván, later met Manolo Marin. Op zestienjarige leeftijd werkte hij reeds als soloartiest en was hij al werkzaam in Spanje en Japan.

Rafael Campallo is een danser met een bijzonder gevarieerd repertoire en een indrukwekkend ritmegevoel (Compás).
Zijn dansstijl belichaamt een integere persoonlijkheid, met ook een buitengewone energie en emotionaliteit. Hij is een stijlvolle Flamencodanser, elegant en van topniveau, gracieus en genereus.

In 1992 trad hij op in de beroemde productie ‘Azabache’, op de Wereldexpo in Sevilla. Datzelfde jaar werd hij geselecteerd door María Pagés voor zijn mise-en-scène ‘Tango’, die in première ging in de Bienal de Flamenco in Sevilla.

Rafael Campallo brak defintief door in 1996, het jaar waarin hij deelnam aan twee producties: ‘Por aquí te quiero ver’ van Manuel Soler en ‘La raíz del grito’ van Manuela Carrasco. In dezelfde periode kwam hij bij het Ballet Flamenco de Andalucía terecht, dat toen onder leiding stond van legende Mario Maya. Met dat gezelschap reisde hij de hele wereld.

Nadien deed ook de nieuwe directeur van het Ballet Flamenco de Andalucía, José Antonio, een beroep op Rafael Campallo als gastchoreograaf en eerste solist-flamencodanser, dit voor de choreografie ‘Golpes de la vida’.
Datzelfde jaar werd hij ook laureaat van de prestigieuze prijs “El Desplante” die jaarlijks wordt uitgereikt op het Festival van La Unión. In die periode begon hij ook samen te werken met gitarist Vicente Amigo.

Tegenwoordig valt Rafael Campallo te bewonderen in prestigieuze theaters over de hele wereld.