La Barraca
La Barraca vzw
   
 
 Home    La Barraca     Productions     Press     Concerts     Links     Contact   
   
   > video <    view this page in another language :  NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH  
 
foto
© Anneke de Boo
  
Elena La Grulla
  
   
Elena La Grulla is ondertussen een gevestigde waarde als Flamencodanseres.
Vanaf haar 10 jaar startte ze met Flamencolessen. Op haar zeventiende verhuist ze naar Madrid en wordt kind aan huis bij de Academia de Flamenco "Amor de Dios".

Elena heeft een zeer nauwgezette dansstijl én ze heeft een indrukwekkend ritmegevoel (Compás). Haar dans weerspiegelt een integere persoonlijkheid met een buitengewone energie en emotionaliteit.

Zij heeft stages en lessen gevolgd bij La Moneta, Marco Flores, Manuel Liñán, Joaquín Grilo, Manuel Betanzos, Alfonso Losa... Vanaf 2009 treedt ze op op festivals en concerten en wint ze vele onderscheidingen en prijzen: de prijs “A la mejor interpretación de la danza” en in 2012 de “Premio del Jurado” (Festival de Flamenco ¡Viva España!).
In december 2012 en 2014 werkt zij samen met guitarist Maurice Leenaars voor zijn traditionele kerstconcert. In 2012 en 2013 wordt Elena uitgenodigd om op te treden op het Festival de Danza in Huesca (Spanje). In juni 2015 treedt Elena La Grulla twee dagen met haar groep op in NTGent. In 2017 wordt zij uitgenodigd door de talentvolle jonge flamencodanser Yúrentz Bermúdez om samen te dansen in Arles (Frankrijk) tijdens de dagen van “la Feria”. In 2018 werkten Yúrentz en Elena samen verder in Pau in “FlaMENco ShoW”.

Bij de laatste projecten waarvoor Elena La Grulla werd uitgenodigd was het “Festival Flamencura” (Moskou, Rusland), dit als solodanseres.
Door de Lille Philharmonic Orchestra werd ze uitgenodigd als choreografe en danseres voor een Spaanse productie.

ELENA LA GRULLA is een stijlvolle en pittige Flamencodanseres, elegant en hoogstaand, gracieus en genereus.

Momenteel geeft Elena regelmatig lessen, workshops en flamenco concerten in tablaos en teaters in Belgiё, Nederland, Frankrijk en Rusland.