La Barraca
La Barraca vzw
   
 
   
 Home   La Barraca   Artists - Styles - Concepts   Press   Concerts   Links   Contact 
   
  view this page in another language :  NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH  
   
Adela Campallo
   
  video  VIDEO (youtube)  
  
   Adela Campallo   
  
   
  video  HR PHOTOS  
  
   Adela Campallo   
  
   
  REFERENCES  
  
   Adela Campallo   
  
   
   
   
   
Adela Campallo
    

   

Adela Campallo (Sevilla, 1977).
Adela Campallo werd geboren in de befaamde Sevillaanse wijk Cerro del Aguila, in de schoot van een familie met een grote Flamencotraditie.
Als snel maakt ze deel uit van een ensemble die gevormd wordt door haar ouders, “La Familla Campallo”waarin ze debuteert als 9-jarige.
Haar opleiding genoot ze bij maestros als Jose Galvan en Manolo Marin.
Ze grijpt de kans om haar waarde te bewijzen als ze in 2002 doorstoot tot de finale in het concours voor jonge vertolkers op de Biënnale van Sevilla.
In diezelfde periode, ontstaat een nauwe samenwerking met het dansgezelschap van Antonio Canales, waarin ze als soliste fungeert.
In 2004 gaat de voorstelling “Campalleria” in première. Hierin deelt ze de hoofdrol met haar broer Rafael Campallo, eveneens Flamencodanser. Later werd deze produktie ook vertoond in Japan en op het Festival de Jerez 2003. Kort nadien gaat ze solo. Een optreden in het Teatro Central van haar thuisstad maakt van haar de publiekslieveling bij uitstek en ze krijgt ook heel lovende recensies in de pers.
Adela Campallo maakte ook deel uit van het gezelschap van Javier Latorre voor het stuk “Rinconete y Cortadillo” dat liep in alle belangrijke theaters in Spanje.
Hierop volgde ook een samenwerking met Farruquito in “Alma Vieja” en met Andres Marin in “Mas Alla del Tiempo” .
In 2005 mocht ze de slotvoorstelling voor haar rekening nemen op de “VII Muestra Andaluza de Baile Flamenco” in het sublieme kader van het Corral del Carbon in Granada.
Adela Campallo, een erg gewaardeerde dansdocente, heeft in de loop van haar nog jonge carrière talloze workshops en cursussen verzorgd over de hele wereld. Ze levert ook het bewijs van haar bijzondere talent in de didactische DVD-collectie “Ritmo Flamenco Rhytm”.
Begin 2006 was er ook haar optreden op het Flamencofestival USA en ook op het Festival de Jerez waar ze deel uitmaakte van de voorstelling “Gala de Andalucia”.
In datzelfde jaar had ze ook de eer om de openingsact te brengen op het Festival de Cine Iberoamericano in Bogota, Colombië.
Op het Festival voor klassiek theater in Mérida treed ze op in “Sangre de Edipo” , dit samen met Antonio Canales en Lola Greco.
Eén van de hoogtepunten op Flamencogebied in 2007 is haar voorstelling in het Teatro Central in Sevilla, opnieuw aan de zijde van Antonio Canales.
Sinds 2007 is ze ook het gezicht van het bekende Amerikaanse audiovisueel merk, BOSE.
Onlangs vertolkte ze nog de hoofdrol in de griekse tragikomedie MEDEA, dit onder de artistieke leiding van Pilar Távora.
Het stuk ging in première in Griekenland, in juli 2007.
In februari 2009 was er haar optreden op het Festival de Jerez aan de zijde van Juan Diego en Angel Muñoz en in juli was ze nog “special guest” op de première van de voorstelling “Puente de Triana” van haar broer Rafael Campallo, slotvoorstelling op het Flamencofestival van Mont-de-Marsan in Frankrijk.