La Barraca
La Barraca vzw
   
 
 Home    La Barraca     Productions     Press     Concerts     Links     Contact   
   
  view this page in another language :  NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH  
   
Alexander Gavilan
   
  video  VIDEO (youtube)  
  
   Carmen Fernandez   
  
   
  video  HR PHOTOS  
  
   Alexander Gavilan   
  
   
  REFERENCES  
  
   Alexander Gavilan   
  
   
   
   
   
Alexander Gavilan
    

   

De flamencogitarist Alexander Gavilán Preuss (Keulen, 1969) verbindt een orthodoxe techniek met zijn eigen moderne composities. Zijn spel is intens en virtuoos. Hij studeerde flamencogitaar bij codarts Rotterdam bij Paco Peña en in Sevilla bij Niño de Pura en M.A. Cortés.
Sinds 1994 is Alexander met verschillende ensembles op talrijke Europese podia te gast. (o.a. Philharmonie Krakow, Polen, Flamencofestivals Düsseldorf en Freiburg, Duitsland, Concertgebouw Amsterdam, Koninklijke Circus Brussel, Festival van de Muziek van de 21ste eeuw in Evora, Portugal, Gitaarfestival Balatonfüred, Hongarije, Flamencofestival Rotterdam, Gypsyfestival Tilburg, Slovenian International Flamencofestival en de Festivals „Iberica“ en „Khamoro“ in Tschechie, King’s Place, Londen)
In 2007 producerde hij het programma „PASTORA“ (met Ana Gomez, zang en Raul Cantizano, gitaar), en homage aan de zangeres Niña de los Peines (Zuiderpershuis Antwerpen) en in 2008 „12 Tiempos de Amor“ (met danser Federico Ordoñez) voor Odegand.
Sinds 2006 combineert hij zijn concerten met een aanstelling als docent flamencogitaar bij Codarts Rotterdam, waar hij nauw met de artistieke directeur Paco Peña samenwerkt en ook betrokken is bij het oprichten van nieuwe projecten met gitarist Dani de Morón en zanger Arcangel.
Enkele producties en collaboraties uit de laatste jaren:
„The guitar hero“ (2016/17) homage aan Paco de Lucia onder leiding van Dick van de Haarst, met Koen en Myrddin de Cauter, Nathan Daems, Alicia Carrasco e.a. (Handelsbeurs etc.)
„Exodus“ (2017/18) onder leiding van Wouter Van Den Abele, met Osama Abdulrasol, Inés de Inés e.a. (De Singel etc.)
Productie van „Antifona“ (2019) met Maduh Sing, Ruven Ruppik, Maria Marín, Irene Álvarez. (Festival bozar, Festival van Vlaanderen, De Singel, 2021)
Optreden met Paco Peña bij vrije geluiden.
„Dreaming Carmen“ (2019, festival „Den Flamenca“ Praag) met Irene Alvarez, Virginia Delgado, Udo Demandt en Esteban Murillo.
„Fellah Mengus" ( 2019/20) met Olla Vogala, Wouter Van Den Abele, Inés de Inés, Carmen Fernandez, Ruven Ruppik (De Singel, Handelsbeurs etc.)
“Rastros”, live – stream productie, mei 2021 in samenwerking met De Centrale (Gent) en La Barraca vzw in de Sint Baafsabdij, https://www.youtube.com/watchonyoutube
“Los Misterios de Rosario”, festival Yuste-Gent 2021, met María Marín, Esteban Murillo en Irene Álvarez
“Cromática” met Irene Álvarez en violist Pablo Rodriguez (2022)