La Barraca
La Barraca vzw
   
 
   
 Home   La Barraca   Artists - Styles - Concepts   Press   Concerts   Links   Contact 
   
  view this page in another language :  NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH    
   
Toñi Fernandez
   
  video  VIDEO (youtube)  
  
   Dame la mano   
   Cante de las minas   
   Seguiriya   
  
   
  video  HR PHOTOS  
  
   Toñi Fernandez   
  
   
  CD  
Toñi Fernandez
   Verdeolaga   
   El mapa de mi vida   
   Dame la mano   
   Peleando   
   Si te separas de mi   
   Los Rosales de Triana   
   A mi hermano Manuel   
   Eres el verso   
   Si a mi me dieran   
   Llaman a la puerta   
   
   
   
   
TOÑI FERNANDEZ
    

   

Maria Antonia Fernandez werd geboren in Huércal de Almeria in het jaar 1986 in de schoot van een zigeunerfamilie waar Flamenco nooit ver weg is.
  
Haar professionele loopbaan begon in 2007. Eerst was er het peñacircuit, regionaal en later nationaal, en nadien begonnen de grotere gezelschappen al snel een beroep op haar te doen, zoals bijvoorbeeld dat van danseres Manuela Carrasco.
Ook met danseres “La Lupi”, Rafael de Carmen en gitarist Juan Carmona werkte ze samen. Ze werd ook geëngageerd als soliste bij het “Ballet Español de Murcia” in het stuk “La Casa de Bernarda Alba”.
Dit alles gaf haar carrière snel een internationale dimensie met optredens in Italië, Hong Kong, China, Portugal, Saoudi Arabië, Liechtenstein, Marokko en Frankrijk.
In 2009 wint ze het belangrijke concours van de Flamencofederatie van Sevilla. Dit leidde tot een tournée als soliste én een verhuis van Huércal de Almeria naar Sevilla. In 2012 werd haar de prestigieuze prijs “Venencia Flamenca” toegekend.
In datzelfde jaar kwam haar eerste CD op de markt genaamd “Dame la Mano” , die heel lovend werd onthaald door de muziekpers.
   
Toñi Fernandez is ondertussen een vaste waarde in de Flamencowereld. In haar stem weerklinken die “Sonidos Negros” die steeds als een verademing klinken bij elke Aficionado van de Cante Flamenco. Een zonnestraal die er ons aan herinnert dat ook in het heden nog zangeressen opstaan die als een soort ambassadrice van hun volk, als het ware geboren lijken om te zingen.
Gelukkig verschijnen er nog af en toe artiesten die ons tonen dat er voorafgaand aan de muziek ook de angst was, de schreeuw, de beklemming, drama, blijdschap….het leven.
   
Toñi brengt ons via haar stem een lappendeken van gevoelens, menselijke gevoelens, herkenbare gevoelens die je onbewust inpakken en die deel gaan uitmaken van jezelf. Dit is de essentie en kracht van de Cante Flamenco.
De zang zónder emotionele lading, die je niet raakt, die geen emoties overbrengt vertaalt zich in louter muziek. Cante die daar wél in slaagt vertaalt zich in emotie. Je voelt het, het laat je genieten, het laat je lijden.
    
Dit alles vat samen wie Toñi Fernandez is, een zangeres maar vooral een trotse, voorname ambassadrice van de Cante Flamenco.
(tekst van Sr Jéronimo Roldan)
   
Met Toñi Fernandez (zang), Ana Alonso (dans), gitaar en palmas.