La Barraca
La Barraca vzw
   
 
   
 Home   La Barraca   Artists - Styles - Concepts   Press   Concerts   Links   Contact 
   
  view this page in another language :  NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH    
  
  VIDEO  
  
   Herencia Flamenca   
  
   
  
HERENCIA FLAMENCA
"over flamenco, Vlamingen, Wannes en zo..."
Herencia Flamenca
   

Esteban Murillo is een jonge zanger uit Córdoba in Andalusië. Sinds kleinsaf, baadde hij in een uniek universum, dat van Flamenco. Paco Murillo, zijn grootvader aan moederszijde, een groot liefhebber van Flamenco, droeg dag na dag zijn kennis over aan Esteban.

Sinds 2012, nam Esteban deel aan verschillende projecten met gerenommeerde artiesten zoals Federico Ordoñez, Carlos Piñana, Rosi Navarro « La Divi », José-Luis Medina, Yúrentz Bermúdez, Miguel Sánchez, Miguel Ángel Orengo, Antonio Martínez, Saidjah Galo « La Zambra », Kuky Santiago, Alexander Gavilán,…

Nu brengt Esteban zijn eerste eigen Flamencoproductie, ter ere van zijn grootvader en de passie die hij van hem heeft overgeërfd. "Herencia Flamenca". Begeleid door danseres Marisol Valderrama, Patricio Grande op gitaar en percussionist Alex Otero. Hij zal de verschillende palos van Flamenco vertolken met emotie, kracht en vooral originaliteit. Samen zullen ze proberen een nieuwe dimensie aan de Flamenco-traditie te geven en ze nemen u samen mee op een reis doorheen Esteban's geschiedenis.
   
"over flamenco, Vlamingen, Wannes en zo..."
Biografie van de artiesten in zijn gezelschap :
   
Herencia Flamenca
   
Marisol Valderrama: danseres en choreografe, ze is ook artistiek directeur van de vereniging Arte CONPAZ, die als doel heeft de Flamencotraditie te behouden in haar meest essentiële vorm, verfijnd en poëtisch. Ze leerde de traditie van de grootste meesters in Andalusië. Ze nam deel aan een aantal Europese producties zoals: "A Tierra", "Amor y Muerte en las Pilitas ' en haar meest recente productie heette," Raices y Alas ". Ze is ook pedagoge en onderwijst deze artistieke traditie volgens de methode van Arte CONPAZ, toegankelijk voor iedereen, met inbegrip van de nadruk op de pijlers van de traditie en het ritme of Compas als essentie : het luisteren naar de Cante , de muzikaliteit van de lichamelijke beweging en het voetenwerk : zapateado.
   
"over flamenco, Vlamingen, Wannes en zo..."
Herencia Flamenca
   
Patricio Grande: Hij begon reeds op 7-jarige leeftijd klassieke gitaar te spelen. Vanaf zijn 18de begon hij met het bestuderen van Flamenco bij gitarist/lesgever Antonio Segura. Op het Koninklijk Conservatorium van Bergen heeft hij gestudeerd bij Odair Assad, waar hij zijn Master verkreeg in 2009.
Hij kreeg de kans om verschillende masterclasses te volgen, in het bijzonder bij Manolo Franco, Paco Fernández, Camarón Pitita... hij heeft bovendien meegewerkt aan tal van projecten met gerenommeerde kunstenaars in België (o.a.: Antonio Paz, José Ligero, Esteban Murillo, Marisol Valderrama, Federico Ordoñez, Sofia Yero, Torre Montijo, Elena La Grulla ...), maar ook in het buitenland (David Bastidas, Javi Gomez, Carlos Pinana, Yurentz Bermudez, Cristina Hall, Maria Marín, ...).
   
"over flamenco, Vlamingen, Wannes en zo..."
Herencia Flamenca
   
Alex Otero: Hij stortte zich reeds op jonge leeftijd op muziek. Met een muzikant als vader, begint hij al snel te leren drummen. Maar kort daarna leidde de lokroep van de Latijns-Amerikaanse muziek en Flamenco hem naar de wereld van de percussie. Hij trainde met de grote meesters van Flamenco en Latino-percussie, zoals Ramón Porrina in Sevilla, Bandolero in Madrid, Roberto Jaen in Cadiz, Amador Losada in de beroemde Amor de Dios School in Madrid en Paquito Baeza in Alicante.
   
   
Foto's door Nathalie Marissel
Website:  http://www.penalosflamencos.com/