La Barraca
La Barraca vzw
   
 
   
 Home   La Barraca   Artists - Styles - Concepts   Press   Concerts   Links   Contact 
   
  view this page in another language :  NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH    
  
  VIDEO  
  
   Desde la Barrosa   
   Seguiriya   
  
  video  
  
   Desde La Barrosa   
     
  
 
  
DESDE LA BARROSA
 
Desde la Barrosa
 
   

La Barrosa is een idyllische plek in Chiclana de la Frontera aan de baai van Cadiz, waar zich ook de legendarische Torre Bermeja bevind. Het is een strand dat vele muzikanten inspiratie bracht. Zo is er van Isaac Albeniz “Torre Bermeja” en van de meester zelve, gitarist Paco de Lucia, is er een Alegria genaamd “La Barrosa”. Het is een nummer op zijn album “Sirocco” uit 1987, ondertussen een klassieker in het genre. Danseres Patricia Valdes en zanger Antonio Reyes zijn verantwoordelijk voor het tot stand komen van deze productie én zijn afkomstig uit Chiclana de la Frontera. La Barrosa is al hun ganse leven een begrip.

“Desde La Barrosa” ging vorig jaar in première in Cadiz en werd er lovend onthaald door publiek en pers. Nadien ging ook Sevilla en de rest van Spanje voor de bijl. De protagonisten brengen in dit stuk heel uiteenlopende palos. Van Nanas, Farrucas en Tanguillos gaat het naar Soleares, Seguirillas, Martinetes en Romance. Bijzonder is ook de verwijzing naar het werk van Manolo Caracol en Lola Flores in de Zambra waarbij danseres Patricia Valdes en zanger Antonio Reyes de hoofdrol vertolken.

“Desde La Barrosa” is een spektakel voor een breed publiek. Het bevat voldoende kleur, pracht en afwisseling opdat zowel de meest veeleisende Aficionado als de nieuwsgierige nieuwkomer voluit aan hun trekken komen.

Duur : 2 u

Met :
Patricia Valdes : dans
Antonio Reyes : zang
Diego Gallego : piano
Antonio Higuero : gitaar
Juan José Alba : gitaar
Diego Montoya : palmas
Tate Nuñez : palmas

   
 
Desde la Barrosa