La Barraca
La Barraca vzw
   
 
   
 Home   La Barraca   Artists - Styles - Concepts   Press   Concerts   Links   Contact 
   
  view this page in another language :  NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH  
   
Rocío Bazán
   
  video  VIDEO (youtube)  
  
   Farruca   
   Cantes de Cadiz   
  
   
  video  AUDIO (youtube)  
  
   live @ Radio Klara   
  
   
  video  AUDIO (mp3)  
  
   Peteneras (live)   
   Caña (live)   
   Fandango (live)   
  
   
  video  SLIDESHOW  
  
   Rocío Bazán   
  
   
  video  HR PHOTOS  
  
   Rocío Bazán   
  
   
  REFERENCES  
  
   Rocío Bazán   
  
   
   
 
   
   
   
   
Rocío Bazán
    

   

In het Andalusië van deze tijd is het de provincie Malaga die zich het meeste inspanningen getroost om de Arte Flamenco te promoten.
En daarbij hebben ze het geluk dat net nu de sterkste generatie jonge artiesten ooit, zich aandient. Bij de Flamencodans is er het fenomeen Rocio Molina en bij de zang is er deze buitengewoon getalenteerde ROCIO BAZAN (Estepona, 1977).

Niettegenstaande haar nog jonge leeftijd is Rocio Bazan onmiskenbaar één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Cante Flamenco in het algemeen en van de Flamenco uit Malaga in het bijzonder.

Heel opvallend bij Rocio Bazan is haar buitengewone ritmegevoel (Compás) en het vermogen om zich maximaal in te leven in elke Cante die ze vertolkt.

Rocio Bazan is al sinds ze 15 was een begrip in de Andalusische Flamencowereld.
De belangrijkste concours´ die ze won waren : “Jovenes Valores del Festival del Cante de las Minas” in 1999 en “El Girardillo” in de Flamencobiënnale van Sevilla in 2002.
Ze ging in de leer bij Flamencogrootheden als Fosforito, Naranjito de Triana, Jose de la Tomasa, Calixto Sanchez en Juan Peña ”El Lebrijano”. Met deze laatste werkte ze samen in zijn programma “Sueños en el Aire”.

Ondertussen heeft ze al een héél rijk gevulde carrière, met optredens op alle grote festivals in Spanje (Sevilla, Jerez, Malaga, La Unión, Granada) en ook internationaal (Chicago, Albuquerque, Moskou, Istambul, Caïro,…)

   
   
Rocío Bazán