La Barraca
La Barraca vzw
   
 
   
 Home   La Barraca   Artists - Styles - Concepts   Press   Concerts   Links   Contact 
   
  view this page in another language :  NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH    
   
The Guitar Hero
   
  video  HR PHOTOS  
  
   The Guitar Hero   
  
   
   
The Guitar Hero
   
   
   
The Guitar Hero
    

   

Een hommage aan Paco de Lucía

Alicia Carrasco - zang
Carmen Fernandez - zang
Ana Llanes - dans
Federico Ordoñez - dans
Myrddin - gitaar
Alexander Gavilan - gitaar
Dick Van der Harst - banjo, regie
Ruven Ruppik - percussie
Nathan Daems - fluit
Koen De Cauter - woord

   
Niemand heeft ooit méér betekend voor Flamenco dan Francisco Sanchez Gomez, wereldwijd bekend als PACO DE LUCIA. Met deze voorstelling brengt het kruim van de Belgische flamenco scene een eerbetoon aan een bijzonder muzikant en componist.
De regie is in handen van DICK VAN DER HARST (zie Muziek Lod, Het Huis der Verborgen Muziekjes, Vlernica) die op zijn eigenwijze manier het repertoire van Paco de Lucía met eerbied maar ook genoeg vernieuwing zal benaderen.
Onder zijn leiding wordt deze hommage niet louter een gitaarconcert, maar een uiterst gevarieerde, eigenzinnige en uitgebalanceerde voorstelling waarin alle elementen van de flamenco aan bod komen. Ook de verschillende fases uit het leven van de grootmeester passeren de revue: van het prille, harde zwoegen in Algeciras, over de periode aan de zijde van Camaron de la Isla, zijn internationale doorbraak tot zijn geslaagde missie als vernieuwer van het genre.
Sinds PACO DE LUCIA is de flamenco onmiskenbaar veranderd en een kunstvorm geworden met internationale weerklank en volgelingen.
Hoe die evolutie in zijn werk ging, hoe dit een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de Spaanse samenleving en vooral hoe PACO talloze jongeren - waaronder de artiesten in deze voorstelling - heeft geïnspireerd.


Voor deze voorstelling besloten ZEPHYRUS MUSIC vzw en LA BARRACA vzw de handen in elkaar te slaan om een bijzonder eerbetoon te brengen aan deze in 2014 overleden Flamencolegende. Dit project genoot ook projectsubsidies van de Vlaamse Gemeenschap binnen het Kunstendecreet.

   
   
   
The Guitar Hero