La Barraca
La Barraca vzw
   
 
 Home    La Barraca     Productions     Press     Concerts     Links     Contact   
   
   > video <      view this page in another language :  NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH  
 
foto
  
ANTÍFONA
Tussen Indië en Andalusië
  
   
Tussen Indië en Andalusië vinden twee uitzonderlijke vrouwenstemmen elkaar terug in een eeuwenoude antifoon ter ere van Moeder Maria.
Madhu Lalbahardoersing is één van de new kids on the block binnen de klassieke Indiase zang.
Carmen Fernandez staat dan weer voor de traditionele, aardse flamenco uit Utrera, een stad in de provincie Sevilla.
Samen vertrekken ze vanuit een gemeenschappelijke muzikale basis met een eenvoudige melodie uit de derde eeuw, sub tuum praesidium. Elk in hun eigen genre knopen ze een dialoog aan en versmelten ze hun stemmen tot een hedendaagse sound, als overkoepelend eerbetoon aan het vrouwelijke.
“Artista invitada” is Flamencodanseres Pilar Ogalla uit Jerez de la Frontera, een gevestigde waarde binnen het genre.
   
  
Pilar Ogalla : dans
Carmen Fernandez : zang
Madhu Lalbahardoersing : zang
Ruven Ruppik : percussie, soundscape
Alexander Gavilan : flamencogitaar en artistiek leider
  
foto
  
   
De Spaanse flamencodanseres Pilar Ogalla is afkomstig uit Cádiz. Op haar tiende zette ze haar eerste flamencopasjes. Ze volgde les bij gerenommeerde flamencodansers en danseressen zoals Concha Baras, Manolete, Matilde Coral, Cristina Hoyos, Manuela Carrasco, Eva "La Yerbabuena" en Antonio Canales.
  
In 1982 debuteerde ze in het spektakel “Las Calles de Cai” in het Gran Teatro Falla in haar thuisstad. Tot 1987 danst ze bij het gezelschap "Los niños de la Tertulia Flamenca de la Isla”. Ze was verder ook te bewonderen in een productie met Camarón de la Isla en Manuela Carrasco op het Festival de la Parpuja van Chiclana, in het Campeonato Mundial de Gimnasia Rítmica in Valladolid, in “Camino del Flamenco” en in een voorstelling voor de voormalige Spaanse koningin Sophia.
Ook volgende referenties vallen op: Teatro Bercy in Frankrijk en in Barcelona met de Real Escuela de Arte Ecuestre de Jerez de la Frontera, Compañía Cristina Hoyos in Sevilla, Gira Sueca, Gira COPE 2000, XI Bienal de Sevilla met het gezelschap van Rafael de Carmen, met de Compañía Juan Ogalla die op internationaal niveau succes oogstte in Oostenrijk, Frankrijk, Miami en Japan. Daarnaast danste Pilar Ogalla ook in de Tablao “Los Gallos”.
Ze was gastartieste in "Dime" en “Flamenco y Punto”, twee spektakels van de Compañía van Javier Barón en in de voorstelling "Flamencos" met de Compañía Juan Ogalla net als in "Peña", een spektakel van de compagnie van Andrés Peña en in het spektakel "Dos mujeres, dos miradas". Ze danste uiteraard ook in haar eigen productie "Locos del tiempo". Pilar is vaak present op de scène van het gerenommeerd Festival de Jerez, ze ontving er in 2016 nog de publieksprijs met de show "De Sepia y Oro": een coproductie met de danser Andrés Peña.
   
Als choreografe voerde ze haar eerste spektakel “Danza Andalucía” op in het Nissay theater in Tokio.
   
  
foto   foto